Kohës kur robëruan zogjtë – Baladë nga Roula Triandafilou / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Posted on September 14, 2016
https://atunispoetry.com/2016/09/14/kohes-kur-roberuan-zogjte-balade-nga-roula-triandafilou-shqiperoi-vasil-cuklla/Baladë nga  Roula Triandafilou
Kohës kur robëruan zogjtë

Kohës, kur lumenj fjalëshumta
Kufijtë prekën, të detit
Dhe heshtuan

Kohës, kur vitet u fosilizuan
Aty ku ngrin edhe gjaku
Ku dielli pjek frymë dhe shtëpitë përdhese
Ku, lemëzuar, gjethedridhet dita
Dimrit të të bardhave statuja
Aty ku vet balta plumbon…
Rrethuar nga hije
U linda
Pëshpërimë ere, në mes kallamishtash
E vetmja pemë
Mes malesh të lartë ku trishti pikon
Qielli
Dy frymyme – ajër. Dy heshtje – shi
Në kohë të ngërthyra si të ishte dje
Dhe unë zog robinë
U linda…Shqipëroi: Vasil Çuklla

ΜΠΑΛΑΝΤΑ
Τον καιρό που αιχμαλώτισαν τα πουλιά

Τον καιρό που   φλύαρα ποτάμια
  Ακούμπησαν   σύνορο της  θάλασσας
Και σώπασαν
Τον  καιρό  που πέτρωσαν οι χρόνοι
Εκεί, όπου και το αίμα  παγώνει
Όπου ο ήλιος καίει ανάσες και  χαμόσπιτα
Όπου ληθαργικά φυλλορροούσαν οι μέρες
Στον χειμώνα των λευκών αγαλμάτων
Εκεί, όπου  το χώμα  βαρύ..

Περιτριγυρισμένη από σκιές

Γεννήθηκα
Ψίθυρος του αγέρα ανάμεσα στις καλαμιές
Μοναχικό δεντρί
Στα ψηλά βουνά  όπου  σταλάζει θλίψη
Ο ουρανός
Δυο πνοές  –άνεμος Δυο σιωπές-βροχή
Σε καιρούς αλλόκοτους  σαν να ήταν χθες..
Και εγώ, πουλί αιχμάλωτο
Γεννήθηκα… Ρούλα Τριανταφύλλου


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σχήματα Σκιές